Kom naar het Alfrink College!

foto sport basketball Sportklas foto 2 Sportklas foto 3 Sportklas foto 4 Sportklas foto 5 sportklas foto 7 sportklas budo

Beleef jij plezier aan sporten en ligt daar jouw passie? Ben jij geïnteresseerd in alles wat met sport te maken heeft? Dan is de sportklas op het Alfrink zeker iets voor jou.

In de sportklas krijg je 6 lessen lichamelijke oefening (LO) per week, drie lesuren meer dan andere eerste klassen. Je gaat aan de slag met de bekende gym-sporten zoals hockey, voetbal, basketbal, turnen en atletiek,maar ook met minder gebruikelijke sporten zoals tennis, free running en dans.
En er zijn sporten zoals skiën, snowboarden en beachvolleybal die je buiten de school doet.
Onderwerpen zoals kennis van spelregels, fitheid, gezondheid, voeding en hygiëne worden behandeld, en er wordt aandacht besteed aan samenwerken, hulpverlenen, leiding geven en organiseren en omgaan met verschillen.
Je maakt uitstapjes naar een sportclub of een groot sportevenement dat op dat moment gehouden wordt. Zo zijn wij op bezoek geweest bij Feyenoord en staat dit jaar en bezoek gepland aan het ABN AMRO tennistoernooi. En natuurlijk ben jij dan onze sportieve ambassadeur.

Met echte topsporters gaan we rond de tafel zitten en bespreken we hoe we trainingsschema’s, toernooien en wedstrijden kunnen combineren met een goede en verstandige schoolloopbaan. Dat het Alfrink en topsport prima samen kunnen gaan, bewijzen we al jaren. Er zijn al heel wat Nederlandse, Europese en zelfs wereldkampioenen geweest die naast het goud thuis, ook een Alfrinkdiploma aan de muur hebben hangen!

Iedereen uit groep 8 kan zich aanmelden. Het is dus zeker niet zo dat je alleen naar de sportklas mag als je een geweldige sporter bent. Het allerbelangrijkste is dat je het leuk vindt om te sporten, een goede sportmentaliteit hebt en dat je enthousiast bent om kennis te maken met nieuwe sporten.

Ik ben er uit, ik wil naar het Alfrink!