Kom naar het Alfrink College!

De vakken

In de brugklas maak je kennis met vakken die je al van de basisschool kent, maar ook met hele nieuwe vakken. Een aantal vakken heet ook gewoon even anders. Zo spreken we hier niet meer van ‘taal’ maar hebben wij het over ‘Nederlands’.
Omdat ieder vak door een andere docent gegeven wordt krijg je te maken met ongeveer elf of twaalf verschillende docenten.
Sommige vakken zul je makkelijk vinden en anderen misschien wel moeilijk. Geeft niets, want er zijn genoeg momenten tijdens of na de les om extra uitleg te krijgen. De docenten zijn er om je te helpen, en dat doen zij graag, want wij willen met zijn allen dat je uiteindelijk straks bij ons een diploma haalt

Hoewel iedere docent altijd zijn eigen vak het leukste vak vindt, pakken wij er hier twee uit die wij net even anders vinden:
Latijn: De taal van de oude Romeinen. Dat is een vak dat je mag kiezen in de tweede helft van klas 1 als je dat leuk vindt. Je kunt Latijn blijven volgen als je naar het vwo gaat en er eindexamen in doen.
Drama: Een vak dat je in de tweede klas krijgt en waarin toneel spelen en jezelf presenteren centraal staat. Dat laatste is belangrijk als je bijvoorbeeld een spreekbeurt moet doen.

De vakken 1 De vakken 2 De vakken 5 De vakken 6 8 7 De vakken 9 De vakken 10 5 4 De vakken 13 3
Ik ben er uit, ik wil naar het Alfrink!