Kom naar het Alfrink College!

Sporten

Voor sporters is het Alfrink een prima school. In overleg met de gymdocenten kan je vaak na schooltijd lekker sporten. Daarnaast organiseren die docenten een aantal onderlinge toernooien na schooltijd. In die toernooien nemen leerlingen en klassen het tegen elkaar op. Zo is er bijvoorbeeld ieder jaar een zaalvoetbaltoernooi, een basketbaltoernooi, een volleybaltoernooi en een tafeltennistoernooi.
Als je echt aan topsport doet, dan wil het Alfrink je graag helpen zowel je schoolcarrière als ook je sportcarrière succesvol te laten verlopen. We gaan dan samen even rond de tafel zitten en maken een rooster dat het best bij de sporter past.

Zoals je elders al hebt kunnen lezen hebben we ook vanaf klas 1 sportklassen. Klassen die extra veel sporten en kennismaken met net even andere sporten, zoals klimmen, squashen, tennis enzovoort. In de bovenbouw hebben we op het havo het vak BSM (Bewegen, sport en maatschappij). In dat vak mag je veel sporten, maar leer je ook veel over je lichaam, je voeding, krijg je ehbo en mag je optreden als scheidsrechter. Sportklassers en BSM-ers zijn onze ambassadeurs op het gebied van sport voor het Alfrink.

Ik ben er uit, ik wil naar het Alfrink!